Jogerős a Baumag ítélet - 18 milliárdot kellene fizetnie a cégnek
A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon jogerősen jóváhagyta a Baumag ügyben hozott elsőfokú ítéletét a pénteki tárgyaláson.
Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság (FB) gazdasági kollégiuma, 2007 április 3-án kihirdetett ítéletében a Baumagot, és az érdekeltségébe tartozó további 18 céget több mint 18 milliárd forint megfizetésére kötelezte.
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=281693
A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon jogerősen jóváhagyta a Baumag ügyben hozott elsőfokú ítéletét a pénteki tárgyaláson.
Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság (FB) gazdasági kollégiuma, 2007 április 3-án kihirdetett ítéletében a Baumagot, és az érdekeltségébe tartozó további 18 céget több mint 18 milliárd forint megfizetésére kötelezte.
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=281693
Ha még csak most került ítélet alá pl.a GLOBEX-banda, és saját károsult alkalmazottai se kaptak egy fityinget se vissza, pedig ott a két vezérnek a többszázmilliós villája a Hűvösvölgyben!!! Na, majd pont a bankok fognak visszafizetni... ÁHHH!!!
Ugy látszik, hogy amilyen igazságkeresési lendülettel indult be ez a topik, rövid időn belül olyan lendülettel alább is hagyott. Én bátran vállaltam az igazságkeresés peres utját.
Tud valaki valami bíztatót az ingatlan-alaposoknak mondani?
Amikor még a hitel-becsapottak se jutottak egyről a kettőre?
Válaszolnál, KÖSZ.?!?!?!
Amikor még a hitel-becsapottak se jutottak egyről a kettőre?
Válaszolnál, KÖSZ.?!?!?!
Ó, de fasza ÖtletelŐ vagy, te nagy zseni!
Persze, neked nem kell a pénzedből megélned hónapról-hónapra, mint annyi nyugdíjasnak, aki ebben a formában tartotta a pénzét, és annyi induló családnak, akiknek bármely pillanatban ki kellett venniük, ha lefoglalóztak egy elérhető árú kislakást!
Te kotolhatsz rajta, ameddig akarsz -- mert megteheted, mert a napos oldalon születtél, vagy odakúsztál, talpakat nyalva! (Jobb esetben!)
Jó lesz, ha befogod a tollad a többi fórumon is, olvastalak, ott is lemész kutyába!
Persze, neked nem kell a pénzedből megélned hónapról-hónapra, mint annyi nyugdíjasnak, aki ebben a formában tartotta a pénzét, és annyi induló családnak, akiknek bármely pillanatban ki kellett venniük, ha lefoglalóztak egy elérhető árú kislakást!
Te kotolhatsz rajta, ameddig akarsz -- mert megteheted, mert a napos oldalon születtél, vagy odakúsztál, talpakat nyalva! (Jobb esetben!)
Jó lesz, ha befogod a tollad a többi fórumon is, olvastalak, ott is lemész kutyába!
Lehet valamit tenni a mintegy 100.000 károsult érdekvédelme érdekében?
Hol itt a kár?
Nekem is van pénzem ilyen alapban. Igaz 16 %-ot buktam volna az idén, ha pánikszerűen kiveszem a pénzem. Azonban várok és április óta szépen kúszik megint a hozam felfelé, ha nem is abban az ütemben, mint korábban. De egyszer majdcsak kifúj a válság. Hosszú távon az ingatlan nem csak biztonságos, de megfelelő hozamot is várhatunk tőle.
Na, persze nem kell közben a veszteségeket realizálni!
Ma 21.40-kor az m1-en az Este c. műsorban szó lesz az ingalapok kontra pszáf kérdésről...
Hajdú Miklós cikke a szombati Népszabadságban jelent meg és itt olvasható:
http://nol.hu/velemeny/20090926-a_bot_masik_vege
http://nol.hu/velemeny/20090926-a_bot_masik_vege
Mivel sok rajongója van e listán tán érdekes lehet:
Gyorshír! Lemondott Felcsuti Péter
2009. szeptember 14. 10:43
A Bankszövetség elnöke lemondását azzal indokolta, hogy nem ért egyet a szövetség néhány meghatározó tagjának véleményével
http://www.hirado.hu/Hirek/2009/09/14/10/Gyorshir_Lemondott_Felcsuti_Peter.aspx
Gyorshír! Lemondott Felcsuti Péter
2009. szeptember 14. 10:43
A Bankszövetség elnöke lemondását azzal indokolta, hogy nem ért egyet a szövetség néhány meghatározó tagjának véleményével
http://www.hirado.hu/Hirek/2009/09/14/10/Gyorshir_Lemondott_Felcsuti_Peter.aspx
Nagy győzelem, csak még senki sem tud róla. Részletek Hajdú Miklós blogján:
http://csakigazat.blog.hu
A holnapi rádió műsorban Miklós a vendégem lesz, aki tudja, hallgassa meg az FM 99.5-ön vagy www.radioq.hu online.
http://csakigazat.blog.hu
A holnapi rádió műsorban Miklós a vendégem lesz, aki tudja, hallgassa meg az FM 99.5-ön vagy www.radioq.hu online.
Vivat! VIVÁT!!! V I V Á T !!! - kiáltják azok, akiknek meg nem érdemelt, meg nem dolgotott hasznot hozott a ténykedése!
" A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje Farkas István közgazdásznak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Felügyeleti Tanácsának elnökeként, a magyar pénzügyi piac biztonságos működése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként"
??????!!!!!!!?????
Csak középkereszt??
Itt élünk!!
??????!!!!!!!?????
Csak középkereszt??
Itt élünk!!
Ha nincsennek hiteleid akkor talán nem, én is az OTP-től váltottam Raiffeisenre és nem volt akkora macera, pedig először én is azt gondoltam. Sok pénztől én is féltem ezért előbb nyitottam a raifinál számlát,oda átutaltam a pénzt nehogy kiraboljanak, majd megszüntettem az OTP-t. Azóta sokat drágult a Raifi is, de sokkal több szolgáltatását használom mint amit az otp-nek használtam és még igy is pozitivban vagyok. És itt az első 3 atm kivét ingyé van, számlacsomagtól függ mondjuk. Én egyből lendülettel nyitottam náluk. Engem még nem boszantottak fel, bár emelték a szolgáltatások árát, de sztem ez évente emelkedik minden banknál. Bár nem lenne újra hülyeség átnézni a bankok ajánlatait.
Csak rosszabb van, meg még rosszabb. Pont az OTP-től jöttem át, ott még a lélegzetvételért is pénzt vontak le. Azonkívül egy ilyen váltás rengeteg macera, meg katyvasz. Mire berázódik, az is valamit kitalál, hogy szívasson. Az átutalásokkal nem szívesen bajlódnak.
Ha mozdulok, akkor már kilépek teljesen.
De utálok pénzzel a zsebemben járkálni!
Ha mozdulok, akkor már kilépek teljesen.
De utálok pénzzel a zsebemben járkálni!
Még mindig nem értem miért nem váltassz bankot ha ennyire berágtál.
Ha már... OTP.
Felmenőm pár éve nyitott egy értékpapírszámlát amire ingatlanalapot :-(( és eurós pénzpiaci alapot vett. Utóbbihoz nyitottak egy ingyenes devizaszámlát neki. A havi számlavezetési díjat az értékpapírszámlára kellett fizetni forintban.
Telt-múlt az idő, egyszercsak az OTP úgy döntött, hogy minden értékpapírszámla tulajnak lenyom a torkán egy bankszámlát is + számlavez díjjal és még egy bankkártyát is (1800 Ft) akár kell, akár nem.
Benyeltük és továbbra is fizettük a szépen emelkedő költségeket forintban. Közben az OTP úgy döntött, hogy a devizaszámla díját devizában kell fizetni, nyitottak is mégegy számlát a meglévőhöz, de nem szóltak egy szót se. A dolog úgy derült ki, hogy küldtek egy irgumburgum fenyegetőző felszólító levelet, hogy 2 euró adósság van a számlán és felmondás meg bar lista. Egy ilyen levélért +600 Ft-al terhelték meg a számlát.
Bementünk mutattuk a levelet az ügyfélszolgáknak, mondták kell egy + szerződés, hogy a Ft szmláról fizessék a devizát is. Megkötöttük beraktunk még pénzt és eljöttünk. Jön ám megint a 600 ft-os fenyegető levél immár több euróról mert a két fenyegető levél díját is euróban terhelték a számlára. Bemegyünk, kiderül, hogy a megbízás alapján az eurószámlának csak a megbízás időpontja utáni díjait fizetik ki a forintszámláról, így továbbra is adósok vagyunk. Ezt persze senki se mondta pedig mutattuk nekik a levelüket, h miről van szó.
Lerendeztük, internetes számlakezelésre szerződtünk, hogy látható legyen mi van a számlákon, gondoltuk mostmár csak minden rendezve lett.
Most, két év múlva újabb fenyegető levél, ezúttal 0.02 euróról (kb 5 Ft) de viszont 712 ft-os áron. Erről visziont kiderült, hogy amúltkori adósság 0.01 eurós kamata amihez további 0.01 eurós kamatot számoltak és amit szintén nem lehet a Ft számlán lévő pár ezer ft terhére fedezni az erről szóló megbízás alapján.
A legszebb az volt, hogy a csaj akinél intézkedtem még el akart adni nekem is egy OTP bankszámlát.
Befizettem az 5 Ft-ot a -0.02 EU fejében és a csattanó: mostmeg + 0.02 EU van a számlán...
Küldeném őket az anyjukba, az ingalap (maradék) pénzt már elhoztuk tőlük de az eu-s befjegy még a 20%-os sáp előtti, úgyhogy csak veszteséggel lehet elvinni máshova...
Felmenőm pár éve nyitott egy értékpapírszámlát amire ingatlanalapot :-(( és eurós pénzpiaci alapot vett. Utóbbihoz nyitottak egy ingyenes devizaszámlát neki. A havi számlavezetési díjat az értékpapírszámlára kellett fizetni forintban.
Telt-múlt az idő, egyszercsak az OTP úgy döntött, hogy minden értékpapírszámla tulajnak lenyom a torkán egy bankszámlát is + számlavez díjjal és még egy bankkártyát is (1800 Ft) akár kell, akár nem.
Benyeltük és továbbra is fizettük a szépen emelkedő költségeket forintban. Közben az OTP úgy döntött, hogy a devizaszámla díját devizában kell fizetni, nyitottak is mégegy számlát a meglévőhöz, de nem szóltak egy szót se. A dolog úgy derült ki, hogy küldtek egy irgumburgum fenyegetőző felszólító levelet, hogy 2 euró adósság van a számlán és felmondás meg bar lista. Egy ilyen levélért +600 Ft-al terhelték meg a számlát.
Bementünk mutattuk a levelet az ügyfélszolgáknak, mondták kell egy + szerződés, hogy a Ft szmláról fizessék a devizát is. Megkötöttük beraktunk még pénzt és eljöttünk. Jön ám megint a 600 ft-os fenyegető levél immár több euróról mert a két fenyegető levél díját is euróban terhelték a számlára. Bemegyünk, kiderül, hogy a megbízás alapján az eurószámlának csak a megbízás időpontja utáni díjait fizetik ki a forintszámláról, így továbbra is adósok vagyunk. Ezt persze senki se mondta pedig mutattuk nekik a levelüket, h miről van szó.
Lerendeztük, internetes számlakezelésre szerződtünk, hogy látható legyen mi van a számlákon, gondoltuk mostmár csak minden rendezve lett.
Most, két év múlva újabb fenyegető levél, ezúttal 0.02 euróról (kb 5 Ft) de viszont 712 ft-os áron. Erről visziont kiderült, hogy amúltkori adósság 0.01 eurós kamata amihez további 0.01 eurós kamatot számoltak és amit szintén nem lehet a Ft számlán lévő pár ezer ft terhére fedezni az erről szóló megbízás alapján.
A legszebb az volt, hogy a csaj akinél intézkedtem még el akart adni nekem is egy OTP bankszámlát.
Befizettem az 5 Ft-ot a -0.02 EU fejében és a csattanó: mostmeg + 0.02 EU van a számlán...
Küldeném őket az anyjukba, az ingalap (maradék) pénzt már elhoztuk tőlük de az eu-s befjegy még a 20%-os sáp előtti, úgyhogy csak veszteséggel lehet elvinni máshova...
Jó kérdés!!! Annyira jó, hogy én is feltettem személyesen, és még azt is, hogy lemondhatok-e róla. HÁÁÁÁÁT, kitaláljátok, mi a válasz? Nem, nem mondhatok le!!!!
A havidíjas szolgáltatásra sem érdemes átállni, mert ott csak SMS-t küldenek minden kivét, vásárlás esetén, és mostantól vissza kell szólni mindig, hogy igen, én voltam.
A másiknál legalább megpróbálnak ök felhívni -- HA IGAZ!!!
ÚJ gumicsontom van, fiúk!
Nem banki, hanem FŐGÁZ-i. Ha már konzultálunk...
Új szerződést akarnak kötni a szolgáltatásukra, minél hamarabb, pedig csak 2010 július 1-től kötelező.(Ne kérdezzétek, hogy ki mondta, hogy kötelezö. Hát ök. Ha gázt akarsz a lakásodba bele!)
Nade, kérdem én, kinek jó ez a sietség? Nekünk jó??? Nem látom be, miért lenne az! Nekik jó? Biztosan, mert ők siettetnek, ügynök járja a lakásokat. Miért lenne nekik jó minél hamarabb? Nem tudok másra tippelni, mint a választásokra. Hogy ne lehessen -- talán -- visszacsinálni a privatizációt. Nem tudom, de én várok a végső határidőig.
Vélemény????
A havidíjas szolgáltatásra sem érdemes átállni, mert ott csak SMS-t küldenek minden kivét, vásárlás esetén, és mostantól vissza kell szólni mindig, hogy igen, én voltam.
A másiknál legalább megpróbálnak ök felhívni -- HA IGAZ!!!
ÚJ gumicsontom van, fiúk!
Nem banki, hanem FŐGÁZ-i. Ha már konzultálunk...
Új szerződést akarnak kötni a szolgáltatásukra, minél hamarabb, pedig csak 2010 július 1-től kötelező.(Ne kérdezzétek, hogy ki mondta, hogy kötelezö. Hát ök. Ha gázt akarsz a lakásodba bele!)
Nade, kérdem én, kinek jó ez a sietség? Nekünk jó??? Nem látom be, miért lenne az! Nekik jó? Biztosan, mert ők siettetnek, ügynök járja a lakásokat. Miért lenne nekik jó minél hamarabb? Nem tudok másra tippelni, mint a választásokra. Hogy ne lehessen -- talán -- visszacsinálni a privatizációt. Nem tudom, de én várok a végső határidőig.
Vélemény????
Csak azt nem értem, ez milyen alapon terjesztik ki mindenkire! Úgy tudom, van egy sms-szolgáltatás amit megrendelhet, aki akar. De aki nem igényel effélét, azt milyen jogon zargatják, az ő érdekére hivatkozva természetesen. Engem a kék szám sem vígasztal.
HAH, mennyi buzgás!
Már irtam egy oldalt, lényegtelen, a francba elszállt, pedig még a piszkozatba is elmentettem, ott sem maradt meg.
A lényeg: nekik az az érdekük, hogy nehogy ki merd venni a pénzed, meg nehogy sokat-nagyot vásárolj, mert jön utána a dá-dá, meg a macera, meg a telefonszámla, meg az anyámkínja, szóval értitek.
Amit megtudtam személyesen, s ezennel közhirré tétetik: ilyenkor legcélszerűbb a 06-40-48-48-48-at hívni(kék szám), és a 1.1 menüpontot beütni, az a direktje ennek a bulinak.
Bizony, ez van, feleim!!
Persze, hogy még nekünk kell kaparni, hogy benntarthassuk a pénzünket!
A fene a soki lustába, aki nem akar a postán sorbaállni a sárga csekkel, meg várni a postást, aki a nyugdíjat hozza (most éppen nem hozza), hanem csak nagy urasan a bankkal fizettet, fúúúúúúúj!
Már irtam egy oldalt, lényegtelen, a francba elszállt, pedig még a piszkozatba is elmentettem, ott sem maradt meg.
A lényeg: nekik az az érdekük, hogy nehogy ki merd venni a pénzed, meg nehogy sokat-nagyot vásárolj, mert jön utána a dá-dá, meg a macera, meg a telefonszámla, meg az anyámkínja, szóval értitek.
Amit megtudtam személyesen, s ezennel közhirré tétetik: ilyenkor legcélszerűbb a 06-40-48-48-48-at hívni(kék szám), és a 1.1 menüpontot beütni, az a direktje ennek a bulinak.
Bizony, ez van, feleim!!
Persze, hogy még nekünk kell kaparni, hogy benntarthassuk a pénzünket!
A fene a soki lustába, aki nem akar a postán sorbaállni a sárga csekkel, meg várni a postást, aki a nyugdíjat hozza (most éppen nem hozza), hanem csak nagy urasan a bankkal fizettet, fúúúúúúúj!
>Szóval majdnem a kártyadíj árát "elbeszélgettük".
És legalább emelt díjas az a szám, amin vissza kell hívni őket?
Szerintem kérd tőlük a beszélgetési díjad jóváírását, hiszen ha ők ahogy írod, nem is tudtak semmiről /?? elképesztő!/ akkor térítsék meg miattuk bekövetkezett költségedet. A telefonbeszélgetés gondolom rögzítve lett.
És legalább emelt díjas az a szám, amin vissza kell hívni őket?
Szerintem kérd tőlük a beszélgetési díjad jóváírását, hiszen ha ők ahogy írod, nem is tudtak semmiről /?? elképesztő!/ akkor térítsék meg miattuk bekövetkezett költségedet. A telefonbeszélgetés gondolom rögzítve lett.
Mindezt egyoldalúan, a PÁSZF 10 napos felfüggesztését követően, előzetes értesítés és a szerződéstől való - tudtommal törvényben előirt - elállási lehetőség nélkül. Jogos ez? Lehet valamit tenni a mintegy 100.000 károsult érdekvédelme érdekében?