[origo] címlap hírek levelezés internet előfizetés [OK.hu]

Parkinson-kór

1114 - 2005. 09. 11. 04:45 Nyitóüzenet megjelenítése
1/128. oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10következő Ugrás a(z) oldalra
waris39
2010. 07. 27. 09:26

waris39
2010. 07. 27. 09:25

…….."Túrázásaink során a székelyderzsi Erődtemplom falánál induláshoz
készülődtünk, amikor megállt mellettünk egy fekete ruhás,fej kendős,
hajlott hátú nénike. Egészséget kívánt, majd megkérdezte: - Honnan jöttünk?
Amikor válaszoltunk, tovább kérdezett:
- És Magyarország tényleg olyan szép, amilyennek mondják?

Nem várta meg a választ, hanem hiba nélkül elkezdte idézni: Petőfi Sándor, egyik versét:

"Járjatok be minden földet,
Melyet Isten megteremtett,
S nem akadtok bizonyára
A magyar nemzet párjára.
Vajon mit kell véle tenni:
Szánni kell-e vagy megvetni? -

Majd folytatta:

- "Mondják, miért írt ez a Petőfi ilyeneket?" Aztán elmondta, hogy 88
éves az idén. És hogy, fogadjunk el tőle valamit. A szatyrában volt
pár tojás és négy, azaz négy szelet kalács. Ebből kettőt nekünk adott,
hogy osszuk el. Egészséget kívánt, és elcsoszogott.
Egy büdös kukkot nem tudtunk szólni….
Én pedig leültem a székelyderzsi Erődtemplom falához, és olyat tettem,
ami rohadtul nem illik bele egy 40 körüli, erősen borostás túramotoros
imidzsébe. Kijött a könny a szememből.
És arra gondoltam, hogy az itthoni, magukat bal és jobboldali
politikusnak nevező, gátlástalan gazemberek, akik fröcsögő nyállal
próbálják fekete-fehérre mosni az agyunkat, akik megosztanak, nem
összekötnek, akik személyes érdekharcukkal több kárt okoznak ennek az
országnak, mint eddig bárki. Csak egyetlen egyszer jönnének el ide, és
hallgatnák meg, ahogy egy 88 éves, görbe hátú öregasszonyt, aki tiszta szívből
Petőfit szaval a boltból hazafelé, és négy szelet kalácsból, kettőt
odaad : vadidegen embereknek. Talán elszégyellnék magukat!

Talán elgondolkoznának azon, hogy vajon ki és miért tette őket oda,
ahol vannak, és hogy mi dolguk a világban."

Itt barangoltam én is 4 napig, egy igaz élmény volt, belelátni, hogyan is küzdenek a Magyarságért, mennyi szeretett, mennyi kedvesség van ezekbe a népekbe.

Polgárka
2010. 07. 21. 23:05

Kedves Barátaimnak szeretettel P.

Hangulat

rozinetta
2010. 07. 16. 23:24

"A csönd és a nyugalom nem fejleszti a jellemet. Csak a szenvedés és a megpróbáltatás nyomán erősödik a lélek, tisztul az éleslátás, támad fel az ambíció és jön el a siker." (Helen Keller)

Azért én a szenvedést kihagynám örömmel.
Polgárka
2010. 07. 04. 16:51

Bocsássátok meg nekem, hogy gonoszkodom! Jó?

EGY STROKE ÉS SZEX SEMMI… A VÁGYAM CSAK ENNYI?

FONTOS ORVOSTUDOMÁNYI ÉS SZEXOLÓGIAI ISMERETEK ELSAJÁTÍTÁSA 5 PERC ALATT! HIHETETLEN? PEDIG IGAZ!

12 éven aluliak, akik olyan tanterv szerint tanultak, hogy ebben a korban már el tudják olvasni és megérteni ezt az írást, csak nagykorú felnőtt felügyelete mellett tehetik ezt meg!

Minden jelentős alkotásnál, - mint amilyen ez is - bizonyára tudja a nyájas olvasó, hogy a bevezető részben az égiekhez kell fordulnia segítségért a szerzőnek, hogy a műve sikeres legyen, és az egészet megússza nyolc napon túl gyógyuló sérülések nélkül! Nosza!
A fohász:
Egy stroke-ról szóló internetes körlevél ihletett meg arra, hogy megírjam életem első, fülledt, erotikus szösszenetét. Kérlek kedves Stroke, ne vedd szívedre ezt a pár sort, amit írok, ne látogassál meg, sőt ha kérhetlek, a közelembe se kerüljél! Ehhez kérem a segítségét a Jóistennek és a Sy*** gyógyszeremnek, melyet az ilyen nem kívánt látogatók távoltartására szedek.
A mű
Zsazsa egy gyorsétteremben ismerte meg a nagy "Ő"-t. Egy étkezőpultnál, egymással szemben állva fogyasztották szerény ebédjüket. "Ő" paradicsomos káposztát evett fasírozottal, Zsazsa kelkáposzta főzeléket feltéttel. Valami sorsszerűség volt abban, hogy olyan egyszerre emelték már hosszú másodpercek óta a villáikról alattomosan lecsöppeni készülő káposztát a szájukhoz, mint a páros szinkronúszók a víz alól felmerülő lendítő lábukat a kötelező gyakorlat bemutatásakor. Egymásra mosolyogtak a kezükben szorongatott műanyag, vendéglátói villa fölött. Ekkor vette észre Zsazsa, hogy a férfi rövidre nyírt bajuszkáján egy félretévedt, huncut kis káposzta hintázik. Alkalom az ismerkedésre, - gondolta magában. Merjen-e neki szólni emiatt, - ennek a vadidegen fiatalembernek? Nem maradt sok gondolkozásra ideje, mert a kis káposztácska megunva a hintázást, lassan csúszni kezdett lefelé a feltalálási helyéről.
- Uram! Mondta neki gyorsan! A szája jobb széle káposztás!
- Köszönöm, - volt a válasz,- és nyelvét hosszan felnyújtva mélyen a lány szemeibe nézve, eltüntette a szája széléről a kis szökevényt, majd egy kicsit tréfásan hozzátette: és csókos is! Hát így kezdődött!
Ezután eltelt egy hét, és minden nap találkoztak az ebédnél, mindig hosszasabban és hosszasabban elbeszélgettek, - egyre közelebb kerültek egymáshoz. Változatosságot csak az jelentett, hogy amikor "Ő" kelkáposzta főzeléket rendelt, Zsazsa paradicsomosat, majd fordítva. És eljött a péntek. Ekkor a lány elhatározta, hogy meghívja "Ő"-t egy szombati vacsorára, nem titkolt szándékkal arra gondolva, bimbózó kapcsolatuk most végre virágba borulhat, és különben is, egyszer egy héten ehetnének végre valami mást is, mint káposztát, például resztelt májat, sósvízben főtt krumplival és ecetes uborkával.
Izgatottan várta "Ő"-t kis lakásában. Levette a könyvespolcról a díszként odatett, - már évek óta üresen álló - chiantis, szalmafonatos borosüveget. Színültig feltöltötte jóféle kannás borral, majd az alját gondosan megtörülgetve - nehogy por- vagy borfoltot hagyjon - letette a szépen megterített asztalra. Egy székre leülve, kalapáló szívvel várta a férfit. Közben kint beesteledett. A szobát csak az asztalon álló gyertya pislákoló, meghitt hangulatot árasztó fénye, és az utcáról bevillódzó kevésbé barátságos bankreklám neonja világította be.
Az órájára pillantott, és látta, hogy még van egy fél órája a férfi érkezéséig. Épen elég arra, hogy megnézze az internetes levelezését, evvel is csökkentve a benne felhalmozott feszültséget - gondolta. Mindig az internetes körlevelekkel kezdte. Babonás volt és a levelekbe beágyazott fenyegetések hatására mindjárt továbbította ezeket 10 példányban internetes ismerőseinek. Az első levél címe rögtön felkeltette a figyelmét: Hogyan lehet fölismerni, ha valakit a stroke fenyeget? A téma közelről érintette őt, mert egy évvel ezelőtt apját a halál - pihentetve a kaszáját - ezzel a kórral ragadta el az élők világából. A megelőzést 3 betűs varázsszó jelenti: MBE. Azaz a gyanúsítottat meg kell kérni, mosolyogjon, beszéljen és emelje fel a karjait. Ha ezt a három próbát nem tudja teljesíteni, ez a pillanatokon belül beköszöntő stroke-ra utal. Még egy pótjel is van, öltse ki a nyelvét, ha egyik, vagy másik oldalra megy, csavarodik, ez is a stroke jele. Látta, hogy még 10 helyre továbbítani kell ezt a levelet, de erre már nem volt idő, mert 8 órakor fölberregett a csengő, a férfi pontos volt!
Laptopját otthagyva rohant ajtót nyitni, közben a konyhában gyorsan meggyújtotta a gázt a májat tartalmazó serpenyő alatt, - a reszteltmáj csak frissen elkészítve jó- majd odasietett a bejárathoz és szélesre tárva az ajtót beengedte a vendégét. Boldogan rámosolyogott, várva, hogy az mintegy válaszként visszamosolyogjon rá. De a férfi rögtön átölelte és szorosan magához szorította.
- Így szeretsz? - kérdezte őt Zsazsa, meglepődve a váratlan heves rohamtól.
De férfi nem válaszolt! Még mindig átölelve tartva, meg akarta csókolni a nőt. Homályosan felvillant a lány előtt, hogy itt ma nem pirított, hanem leégett máj lesz vacsorára. De mit törődött ő most már azzal! Mohón várta az ígéretes végkifejletet, és egy pillanatig sem habozott belevágni az izgalmasnak ígérkező sorrendcserébe. Beletúrt a férfi sűrű fekete hajába, megharapta a fülcimpáját és sokat ígérően a fülébe búgta: - Ne olyan hevesen édesem! Érezni akarom az izmos testedet! Tartsd fel legalább a két karod, hogy lehúzhassam ezt a vastag pulóvert rólad!
De ő, mintha semmit se hallott volna, lassan csókolgatni kezdte a nő puha, remegő ajkait. Lassan átadta magát a nő is a kéjes érzésnek, és nyelvével a férfi nyelvét kereste. A férfi ezen felbátorodva vadul egy igazi nyelves csókot adott a lánynak, aki érezte, hogy ez a nyelv egy pillanatra megrándult, majd csak jobbról simogatta az ő nyelvét. A kilazult fogtömés - villant belé. Hányszor elhatározta már hogy elmegy a fogorvosához, és megcsináltatja a bal felső 4-es tömését. De kinek van kedve fogorvoshoz menni, amíg nem fáj az a fog? És ebben a pillanatban megszakadt a varázs! Eszébe jutott a korábban olvasott e-mail-es, stroke-ról szóló körüzenet.
- Úristen! Szaladt ki a száján akaratlanul, amikor komputergyorsasággal végigfutottak benne a férfi eddigi megnyilvánulásai. Ez az ember pillanatokon belül Stroke-ot kap! Ellökte magától, és retiküljéből kivéve a mobilját hívta a 104-et.
- Jöjjenek gyorsan! Egy stroke-os embert kell megmenteniük!
Dicséretükre legyen mondva, 10 perc multán ott voltak az ajtaja előtt, pedig a legközelebbi mentőállomás a házuk földszintjén volt. Elvitték a kapálódzó pacienst! A lány megigazította magán a ruháját, és egy kis malíciával arra gondolt: ez a sokat ígérő légyott ugyan zátonyra futott, de meg tudta menteni egy ember életét. Visszament a sötétben villódzó laptopjához. Kicsit megmozgatta a gép kezelésére szolgáló egeret, hogy visszatérjen a levelező programja a képernyőre, és elkezdte tíz helyre továbbküldeni a stroke-ról szóló körlevelet.
Másnap, mikor betért a szokásos étterembe, kit láttak szemei? Igen! Eltalálták! "Ő"-t! Amikor meglátta a lányt, sietve egy ezrest dobott az asztalra, és szinte menekülve, elhagyta a helyiséget. És ekkor eszébe jutott neki a 3 mágikus betű: MBE! De nem ebben a sorrendben, és kiegészülve a jelentésével: B…d MEg, ezt jól elcsesztem! És abban a pillanatban megütötte a guta!
Mára már aránylag jól érzi magát, túl van a rehabilitációs tornákon is. És egy tapasztalattal gazdagabb lett: Ne küldjön tovább senki e-mail-es körlevelet 5x, 10x, 20x! Mert evvel csak kellemetlenséget okoz ismerőseinek, és olyanoknak is, akiket nem is ismer!
Persze kivétel is akad! Mint amilyen ez a stroke-os. Minden embernek joga van erotikus élmények és tapasztalatok szerzésére, és a föntieket elolvasva sikeres lehet a légyottja. Ja! És talán elkerülheti a gutaütést is!

P.

waris39
2010. 06. 22. 08:55

Stroke Magyarországon

"Egyre többen hívják a mentőket, amikor a szélütés tüneteit észlelik. ... Az emberek sokkal bátrabban nyúlnak a telefon után, sokkal hamarabb kérnek segítséget. Jól tudják, hogy minden perc számít, hiszen, ha három órán belül sikerül a betegnek eljutnia a legközelebbi Stroke központba, úgy sokkal nagyobb esélye van a túlélésre."

Dr. Mikola László, a Magyar Stroke Alapitvány munkatársa üdvözli Önt! Tudta, hogy stroke, más néven a szélütés felelős minden harmadik halálesetért? És tudta, hogy három esetből kettő megelőzhető, ha még időben felismerjük a tüneteket, és azonnal mentőt hivunk? Most Ön is tehet ezért, mindössze ezt a levelet olvassa el figyelmesen, és küldje tovább ismerőseinek, barátainak!

Magyarországon öt millió e-mail cim létezik (de ennél kevesebb cimzett) - ha csak egy részükre eljuttatnánk a levelet, emberi életeket mentenénk meg!

Es egy történet, melyet érdemes elolvasnia - hiszen, ha mindenki emlékezne a három betűre, életeket lehetne megmenteni vele.

"Egy kerti-partin, egy barátnőm kissé megingott, el is ejtette a tányérját, de ezután, mindenkit megnyugtatott, hogy jól van (ugyanis a többiek orvost akartak hívni). Ő azt állította, hogy csak az új cipője miatt csúszott meg egy téglán. Felsegítették, kapott egy másik tányér ételt és bár egy kissé gyengének tűnt, tovább szórakozott. Később felhívott a férje, hogy elmondja, a feleségét kórházba vitte, ahol el is hunyt. A parti során STROKE-ja volt. Ha tudták volna, hogyan kell beazonosítani a stroke jeleit, talán ma is velünk lehetne. Mások nem halnak meg, de reménytelen, tehetetlen helyzetbe kerülnek.

Egy neurológus azt állítja, hogy ha a stroke áldozatát 3 órán belül elkezdheti kezelni, teljesen visszafordítható az állapot. TELJESEN! Azt mondja, hogy a stroke felismerésének és diagnosztizálásának egyszerű a trükkje, azután pedig 3 órán belül el kell kezdeni a kezelését.

A stroke felismerése. (Néha nehéz beazonosítani a stroke jeleit. Sajnos, a tudatosság hiánya katasztrófát okozhat. A stroke áldozata súlyos agykárosodást szenvedhet, ha a környezete nem ismeri fel a stroke jeleit.)

Az orvosok szerint bárki felismerheti a STROKE-ot, ha három egyszerű kérést mond az illetőnek: M..... B......E......

1. M: Meg kell kérni az illetőt, hogy MOSOLYOGJON.

2. B: Meg kell kérni, hogy BESZÉLJEN, mondjon egy egyszerű mondatot (összefüggően: pl. Szép napunk van.).

3. E: meg kell kérni, hogy EMELJE FEL mindkét karját.

Ha az illetőnek a három kérés teljesítésének bármelyikével nehézsége van, azonnal hívd a mentőket és mondd el a tüneteket!

Még egy jel: Mondd az illetőnek, hogy ÖLTSE KI A NYELVÉT.

Ha a nyelv kicsavarodott, ha egyik vagy másik oldalra megy a nyelv, ez is a stroke jele lehet.

Polgárka
2010. 05. 07. 11:38

Subject: Fw: Heart Attack and Drinking Warm Water

Ez a cikk valakinek az életét mentheti meg. Tudatosítjátok ezt magatokban!!!!!!
Infarktus és a meleg víz ivása

Talán el kellene sajátítanunk a Kínaiak és a Japánok szokásait. Ezek evés közben forró teát isznak, nem pedig hideg vizet!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az ugyanis világos, hogy kellemesebb hideg italt fogyasztani evés után, de a hideg ital megszilárdítja zsírokat az ételben amit éppen elfogyasztottatok.

Ez az emésztési folyamatok lassulását idézi elő.
Abban a pillanatban, amikor a megdermedt zsír reakcióba lép a gyomorsavakkal, szétesik és felszívódnak a beleken keresztül, mint ahogy ezt egy egyszerű étel teszi. Ez a dermedt zsír a belek falán lerakódik és kialakítja a feltételeket rákra és infarktusra.
Legjobban tesszük, ha forró levest vagy forró vizet iszunk az étel után.

Az infarktus általános jelei .....
Fontos megjegyzés az infarktusról - tudni kell, hogy nem minden infarktus jelzi magát a bal karban érzett fájdalommal.
Tudatosítanunk kell, az állkapocs intenzív fájdalmát.
Az infarktus ideje alatt nem szükséges, hogy először a mellkasban legyen fájdalom.
A gyomor émelygése és az intenzív izzadás szintén az infarktus általános megnyilvánulásai közé tartozik!

Az emberek 60%-a, akiket álmukban lepett meg az infarktus, nem ébred fel!!!!
.Az állkapocs nagy fájdalma a legmélyebb álomból is felébreszti az embert!!!
Legyünk elővigyázatosak és tudatosítsuk magunkban ezeket a dolgokat..
Minél többet tudunk, annál nagyobbak az esélyeink a túlélésre..

P.
waris39
2010. 04. 30. 11:28

Egyetlen nyelv sem tudja kifejezni az anyai szeretet hatalmát, szépségét és hősiességét.

Frédéric Chopin

Boldog Anyáknapját!
rozinetta
2010. 04. 23. 17:49

Polgárka
2010. 04. 08. 15:42

Tisztelt Jász úr!

Köszönöm gondjaink megértését és higgye el, hogy mi is megértést
tanúsítottunk, amikor a kb. 2800 Ft óránkénti költséggel járó
munkánk térítési díját emelni kényszerültünk. Azt is tudjuk, hogy nem
ez a jó megoldás, hiszen valóban a szociálisan rászorulók terheit
növeltük. A jó megoldás az lenne, ha sikerülne végre az OEP
támogatását megszerezni és államilag finanszírozni e nagyon fontos
tevékenységeket. Erre pályázatot nyújtottunk be és még nem mondtunk le
arról, hogy mindezt sikerül elérni. Az is gondot jelent, hogy ez az
ellátást, amelynek leginkább lakósság közelinek kellene lennie,
Budapesten egy helyen tesszük, rákényszerítve beteg embereket a városi
közlekedés nehézségeire. Nagyon jó lenne ezt a gondot megoldani,
ehhez szükségünk lenne a kerületi betegklubok segítségére, hogy végre
értsék meg a helyi ellátó szervezetek, hogy ezt a szolgáltatást a
betegek közelében kell megszervezni.

Addig a támogatások - mind az állami, mind a magánszemélyek, cégek
nagylelkű adományainak - drasztikus csökkenése miatt a Pető Intézet nem
tud más eszközhöz folyamodni, mint, hogy szolgáltatásainak az árát
kénytelen megemelni.
Megértem, hogy az új térítési díj bármilyen alacsony is,mégis drága
Önnek, de ha nem fordulunk ilyen radikális eszközökhöz, akkor
hamarosan az Intézet léte kerül veszélybe.

Kérem megértését,

Krokovay András
gazdasági igazgató

--------------------------------------------------------------------------
Polgárka
2010. 04. 07. 17:26

Közvélemény kutatás választás előtt

- Uram! Ne haragudjék, hogy így ismeretlenül leszólítom az utcán… A K.K. K.Intézet megbízásából dolgozom. Itt a fényképes igazolványom.
- Nem haragszom. Elég ronda a fényképe. Jobb nem volt? Bár ahogy így elnézem magát …
- Ha volna pár pillanata …
- Van!
- Néhány kérdést szeretnék feltenni magának! Most hová megy?
- Hatot pislantottam, az épen 3 pillanat és egyben páros. Kérdezett is egyet a végén. Mit akar még?
- Jaj! Ne vicceljen, kérem! Ez a kérdezőbiztosi megbízásom csak alkalmi munka, mert egyébként munkanélküli vagyok, 3 éhes gyerek vár otthon. Ha nem gyűjtök be elég választ, lőttek a fizetésemnek.
- Négy kerék, lakás van?
- Micsoda? Ja, értem már! A kocsit tavaly adtuk el, a lakáskölcsön fizetéséből 3 hónapos elmaradásunk van.
- És minek a rövidítése az a K.K.K.?
- Kíváncsi Kacsa Közvélemény-kutató. De uram! Ne vegye el a kenyeremet! Hadd tegyem fel magának azt a pár nyomorult kötelező kérdést!
- Jó tegye!
- Tagja-e ön valamelyik pártnak, vagy egyesületnek? Ha nem akar, ne válaszoljon!
- Igen. A P.T.-nek.
- P.T. az minek a rövidítése?
- Parkinsonkórosak Tábora.
- Érdekes, sohase hallottam még eddig erről!
- Mintha a mindenkor egészségügyi vezetést hallanám, amikor a támogatásokról van szó.
- És hány tagjuk van?
- Körülbelül tízezer.
- Ebből mennyi az aktív résztvevő?
-Tízezer .
- Akkor önöknél nagyon jó a szervezés. Gondolom, könnyű bejutni önökhöz?
- Nem! Zártkörűek vagyunk! Csak orvosi véleményezéssel lehet belépni.
- Akkor hogy gondolja pártja további erősödését?
- Úgy, hogy egyre gyengébbek leszünk, és kevesebb tagunk lesz!
- Hááát… Nem egészen értem.
- Igen, ehhez intelligencia kell!
- Van valami jelszavuk?
- Nekem speciel van! Az öt nyolcas!
- Nem téved uram? Az csak három: szórakozás, pihenés munka!
- És két 8 mg-os Requip gyógyszer reggelire. De ezért még meg kell harcolni!
- Szóval maga kitart a PT mellett, megtartja tagságát, és rájuk szavaz?

- Hát van más választásom?

P.
Polgárka
2010. 04. 02. 18:21

Nyilvános levél Krokovay András Úrhoz, a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének gazdasági igazgatójához!

Alulírott, mint 2002 óta nyilvántartott hivatásos parkinzonista, mély fájdalommal értesültem arról, hogy a 100%-an megemelt térítési díj miatt a továbbiakban nem lesz lehetőségem a parkinsonos csoportos foglalkozások látogatására.
Mintegy másfél éves tagságom alatt, örvendetes módon nem kellett gyógyszert cserélnem, és állapot-romlásom minimálissá vált. Ebben nagy szerepe volt, hogy részt vehettem a foglalkozásokon hetente egyszer, ahol jó kis egymást segítő csapattal dolgozhattam. Külön ki szeretném emelni a konduktori munka lelkiismeretességét, az abszolút segíteni akarását és nem utolsó sorban elhivatottságát.
Az emelés nagysága egy dolgozó szemében nevetséges is lehet, aki 200 000Ft körül keres. De a 6400 Ft/hó, egy régi nyugdíjasnak (71 éves vagyok) egy heti ellátására is alig elég.
Tudom, hogy az alapítványi támogatás csökkenése, a súlyos országos gazdasági helyzet, nehéz feladat elé állítja az Intézetet, és ez az emelés, nem a nyereség szerzésre, hanem a fönntartásra kell. Ezért levelem az általános figyelem felkeltést kívánja szolgálni, a parkinsonos betegek hátrányos helyzetére, akik most -mint én- kikerülhetnek egy fontos egészség-megőrző folyamatból.
Tisztelettel: Jász A.
andy.jazz@chello.hu
2010-04-02
1114
2010. 04. 02. 17:08

Húsvét előtt az én kálváriám a gyógyszerbeállítással kezdődött a Nemzetközi nőnapon.
Cnntrollra mentem olyan túlmozgásommal, mely megleptw a kezelő orvosomat is. bent marasztalt gyógyszerbeállításra. 14 nap alatt sikerült a fájdalmas túlmozgást megszüntetni, de fellépett a másik véglet a sok letapadás. Ezt is orvosolták, de már soha nem lesz "8 óra munka, 8 óra pihenés 8 óra szórakozás" A bent töltött ídőt szeretném elfelejteni - Az elmúlt napokban azt tanulmányozom, hogy magamat hogyan tudom önállóan ellátni. Most örülök, hogy írhatok , egyben megragadom az alkalmat. hogy egészségben,, szeretetben gazdag Húsvéti Ünnepeket kívánjak Mindenkinek aki olvassa.
Erzsike
waris39
2010. 04. 02. 14:25

waris39
2010. 04. 02. 14:21

[img]http://kepek.freemail.hu/fototar/kepek/00/02/67/50/93/U0002675093/T00000001270210175917/5129870.jpeg[/img

Kellemes Húsvéti ünnepeket!]
waris39
2010. 03. 29. 14:24

Keressük a rejtelmeket az életünkben, s úgy érezzük, ha megfejtettük őket, a helyes pályán vagyunk. Sokszor érezzük úgy, minden csupa rejtelem, mintha egy ős bozótosban járnánk, s hiába próbáljuk átverekedni magunkat, a bozót egyre nő, egyre sűrűbb, egyre áthatolhatatlanabb.

Most ezt érzem én is hogy egy rejtelem az életem!
1114
2010. 03. 27. 14:04

Szervsztok!
Egy hosszabb hallgatás után itt vagyok. Nagyon sok mesélni valóm lenne, de túlnyomórészét Ti is ismeritek, milyen kiszolgáltatott a beteg a kórházban, főleg ha nem ismerik a betegségét. Az élményeim későbbre tartogatom, helyettte álljon itt egy ima amely segítségével el tudtam fogadni a segítséget, melyre az életvitelemhez szükség volt.

Azt a Keresztet

amely most annyira nyomja válladat,
mielőtt elküldte hozzád az Úr:

mindenható szemével megvizsgálta.
szerető irgalmával átmelegítette
mindkét kezével súlyát mérlegelte

Vajon nem nagyobb-e,
nem nehezebb-e annál
mint amit elbírsz ?

Szent kegyelmével aztán megáldotta
irgalmasságával megillatosította
Reád és bátorságodra tekintett.

Igy érkezik menyből a kereszted
mint isten köszöntése,
mint a te jó Urad szeretetének
irgalmas ajándéka.
waris39
2010. 03. 19. 08:30

Nagyi!

Hiányzol, tudom most nem tudsz írni, kitartást neked, nagy öleléssel várunk vissza.
Nem sokára új erővel olvasod majd bejegyzéseinket és te is megírod milyen tapasztalataid voltak, sajnos nem jó helyen, de remélem nagyon sokat segítetek hogy jobb legyen a mindennapi életed.

waris39
2010. 03. 18. 09:15

1/128. oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10következő Ugrás a(z) oldalra